+ Meer informatie

Nieuwe lijnen in spoorboekje

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het nieuwe spoorboekje dat 31 mei van kracht wordt, biedt veel nieuws: twee nieuwe lijnen (Schiphollijn, Veenendaallijn), nieuwe stations en verbeteringen van de verbindingen Brabant-Randstad, Nijmegen-Den Bosch en de IJssel-Brabantroute.

De NS meldt dat de aanhoudende vervoersgroei en het gebrek aan materieel de dienstregelingmakers de nodige hoofdbrekens heeft bezorgd om het nieuwe spoorboekje in elkaar te draaien. Weliswaar is de instroming van nieuw materieel in volle gang, maar voorlopig is dat materieel nog nodig voor vervanging van verouderde treinstellen en voor nieuwe activiteiten. Daardoor blijft de materieelpositie vooral in de ochtendspits nog zorgelijk. Pas in 1983 valt hierin enigszins soelaas te verwachten.

Op de SchiphoUijn (Rai-Amsterdam-Schiphol-Leiden-Den Haag-Utrecht) gaan vier treinen per uur rijden. Om en om worden dat snel- en stoptreinen, die respectievelijk naar Den Haag CS en naar Dordrecht rijden. De stoptreinen stoppen op de nieuwe stations Hoofddorp en Nieuw Vennep. Speciaal voor vroege luchtreizigers vertrekt de eerste trein al om 4.35 uur uit Rotterdam en om 05.12 vanaf Den Haag. Luchtreizigers die 's nachts op Schiphol stranden worden zonodig met extra treinen, bussen of taxi's naar huis gebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.