+ Meer informatie

Rapport over wir-fraude openbaar

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het rapport over de fraude met de wir wordt openbaar. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van financiën vanochtend meegedeeld. De werkgeversorganisatie NCW had een beroep gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur om het rapport in handen te krijgen.

In het rapport worden overigens geen namen van verdachte bedrijven genoemd. Daar was het het NCW ook niet om begonnen. Het NCW vond dat in berichten over het rapport de goede naam en faam van het bedrijfsleven werd aangetast. „We wilden een kwantitatieve onderbouwing", aldus een NCW-woordvoerder, die vanochtend het rapport nog niet had ontvangen.

Vrijwel het volledige dossier wordt openbaar. Alleen die passages die inzicht zouden kunnen verschaffen in de manier waarop de fraude is opgespoord, worden geschrapt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.