+ Meer informatie

Gesprek over aardgasprijs afgebroken

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Een gesprek tussen het Landbouwschap en minister Braks van Landbouw over de aardgasprijs voor de glastuinbouw en over de overheidshulp die tegenover een extra verhoging daarvan zou moeten staan, heeft vrijdag niet tot overeenstemming geleid.

Woensdag 15 april gaat men verder praten, zo heeft het Landbouwschap meegedeeld. Minister Braks bemiddelt in de onderhandelingen die de Gasunie en het Landbouwschap over de gasprijs voeren.

Bij het gesprek van vrijdag was de Gasunie niet vertegenwoordigd. Zoals gemeld heeft de Gasunie voor dit jaar een verhoging met in totaal 10,5 cent per kubieke meter voorgesteld. Het Landbouwschap heeft dit als te hoog van de hand gewezen. Daarentegen acht het schap het bedrag van 250 miljoen gulden, dat de overheid beschikbaar wil stellen voor een sectorenbeleid voor de glastuinbouw, te laag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.