+ Meer informatie

Robertson oneens met bezuiniging op Defensie

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Lord Robertson, secretaris-generaal van de NAVO, heeft kritiek op de Nederlandse bezuinigingen op Defensie.

Robertson heeft dat vorige week maandag al laten weten aan premier Balkenende en de ministers De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken) en Korthals (Defensie). Afgelopen zaterdag bracht hij de kritiek naar buiten in een interview met NRC Handelsblad.

Vrijdag maakte het kabinet bekend dat het ambtelijk apparaat van Defensie en de diverse krijgsmachtdelen uiterlijk in 2006 een totaalbedrag van 850 miljoen euro moeten hebben ingeleverd. Nadien blijven de defensie-uitgaven op het verlaagde niveau. Lord Robertson maakt zich juist sterk om de Europese NAVO-landen "beter en meer" aan defensie te laten uitgeven. Hij vreest dat Europa anders betekenisloos wordt voor de militair superieure Verenigde Staten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.