+ Meer informatie

Amsterdamse bedrijven: rendement slechter

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Ruim de helft (51 procent) van de kleine bedrijven en 61 procent van de grote bedrijven in Amsterdam en omgeving vonden hun rendement over 1980 onvoldoende.

Dat geeft een ongunstiger beeld dan een jaar tevoren toen de percentages nog respectievelijk 45 en 53 procent bedroegen, aldus de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam, die een enquête heeft gehouden onder de bedrijven in de hoofdstad. Het oordeel van de bedrijven in Amsterdam over het eigen bedrij f srendement lag ook ongunstiger dan landelijk het geval was. Over geheel Nederland genomen was 45 procent van de kleine bedrijven en 57 procent van de grote bedrijven ontevreden over het rendement in genoemd jaar. Opvallend was wel dat in het Amsterdamse veel meer bedrijven vonden dat er in 1980 voldoende was geïnvesteerd dan landelijk gezien (50 procent).

Toch lijken er op economisch vlak in de jaren tachtig voor Amsterdam goede kansen te liggen. De internationale aantrekkingskracht van de stad en het rijk geschakeerde patroon van bedrijvigheid bieden volgens de Kamer van Koophandel een goede voedingsbodem voor allerlei initiatieven.

Voorts zijn er duidelijk tekenen die er op wijzen dat de stedelijke overheid en het georganiseerde bedrijfsleven - werknemers en werkgevers - wel .degelijk beseffen dat er bewust gestreefd moet worden naar een versterking van de aantrekkingskracht van Amsterdam, aldus de Kamer van Koophandel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.