+ Meer informatie

Doden bij ongelukken tijdens het weekeinde

2 minuten leestijd

De beroepschauffeur M. Rackwits uit Dordrecht is zaterdagmorgen bij een verkeersongeluk op de Cuneraweg in Rhenen om het leven gekomen. Drie andere inzittenden van de door hem bestuurde personenauto wenden met min of mee ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in Veenendaal. Het zijn de 69 (?)- jarige E. van Twist, de 74-jarige heer T. Breemer en zijn 69-jarige echtgenote, alten afkomstig uit Dordrecht. Zij liepen snijwonden, inwendige kneuzingen en ribfracturen op.

Volgens de rijkspolitie is de auto zonder zichtbaar snelheid te verminderen achterop een vrachtwagen gebotst, die moest stoppen voor een op de Cuneraweg geparkeerde vrachtauto. onder de wielen van zijn auto terechtgekomen. Hij moet op slag dood zijn geweest.

AALTEN — De 63-jarige landbouwer J. Schutte uit Aalten is vrijdagmiddag om het leven gekomen toen de tractor waarmee hij op het bouwland werkzaamheden uitvoerde omsloeg. Hij raakte onder de traktor bekneld.

DEN HAAG — Bij een verkeersongeluk, zaterdagavond in Den Haag op de Slechthuisstraat/hoek Neherkade, is de 24-jarige Haagse mevrouw H. H. van der Geest-Pleijster zodanig aan hoofd en been gewond geraakt dat zii in de loop van de avond in het ziekenhuis Leijenburg is overleden. Het ongeluk gebeurde toen het slachtoffer met een andere inwoonster van Den Haag in een auto reed en de bestuurster van deze wagen op het kruispunt geen voorrang verleende aan een HTM-bus, die volgens getuigen met hoge snelheid zou hebben gereden.

ENKHUIZEN — De 71-jarige mevrouw T. Edelbos-Appelman is zaterdag om het leven gekomen toen de auto waarin zij zat te Bovenkarspel in een slip raakte en over de kop sloeg. Bij het ongeluk vielen verder twee gewonden.

NIEUWEGEIN — De 21-jarige F. H. Peters uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen toen hij op de Lekdljk in de gemeente Nieuwegein vlak bij de brug over de Lek in de weg Utrecht - Den Bosch met een personenauto in een S-bocht rechtdoor reed. Bij de val van het vrij steile talud is het slachtoffer uit de wagen geslingerd en vervolgens onder de wielen van zijn auto terechtgekomen. Hij moet op slag dood zijn geweest.

OOSTBURG - De 21-jarige E. Slaver uit Vlissingen Is in de nacht van vrijdag op zaterdag in de gemeente Oostburg (Z) met zijn personenauto in een sloot terechtgekomen en verdronken. Twee andere inzittenden werden zwaar gewond naar een ziekenhuis overgebracht. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Provinciale weg en de Looydijk.

ZUTPHEN — Bij Zelhem in de Gelderse Achterhoek is zaterdagavond een personenauto tijdens een inhaalmanoeuvre van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Van de inzittenden kwam de 19-jarige R. U. Advocaat uit Zutphen om het leven. Een werd er zwaar gewond en twee anderen liepen lichte verwondingen op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.