+ Meer informatie

Regiosnippers

4 minuten leestijd

APELDOORN - B en W willen de stichting "Blijf van m'n lijf" 42 500 gulden geven voor de aanleg van een cv-installatie en het opknappen van de douche, In overleg met het ministerie van WVC wordt de huur van het pand verhoogd met 4965.25 gulden op jaarbasis. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de voorstellen.

BARNEVELD - Het Barneveldse politiekorps heeft een ingrijpende reorganisatie doorgevoerd. Dit als gevolg van de vermindering van de korpssterkte met zes medewerkers. Als gevolg hiervan kunnen de posthuizen in Garderen, Terschuur en Voorthuizen afgestoten worden. B en W vragen de gemeenteraad goedkeuring voor het verkopen van deze woningen aan de postcommandanten. die de huizen tot nu toe huurden.

BORSSELE - De raad stelde gisteravond ruim 1,2 miljoen gulden beschikbaar voor de afronding van het woonbuurtverbeteringsplan in Borssele. Het is de bedoeling dat zowel de Zuidsingel als de resterende gedeelten van Oostsingci en Westsingel in één keer worden aangepakt.

DOORNSPIJK - In Tilburg ging gisteren de actie 'Ik rij alcoholvrij" van start. De actie is een onderdeel van het gemeentelijke alcoholmatigingsbeleid "Wie drinkt zing(k)t" en is een gezamenlijk initiatief van gemeente, plaatselijke afdelingen Veilig Verkeer Nederland en het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs in Zwolle.

GELDERMALSEN - De gemeente Geldermalsen begint deze week met een spreekuur voor woningzoekenden. Elke maandag- en donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kan men met vragen over huisvesting op het gemeentehuis terecht.

HEINKENSZAND - De gemeenteraad van Borsele is gisteravond akkoord gegaan met de bouw van een bcdrijvengebouw van 1525 vierkante meter in 's Gravenpolder. Aan J. J. Steketee, eigenaar van het bedrijvengebtïuw in Heinkenszand, wordt een lening van 250.000 gulden verstrekt, waarvan de aflossing in twintig jaar moet plaatsvinden. Alleen de laatste tien jaar zal er 5 procent rente in rekening worden gebracht.

HOOGEVEEN - Als gevolg van een reorganisatie zullen er volgend jaar bij Philips in Hoogeveen 150 banen verdwijnen. Er zuilen geen gedwongen ontslagen vallen, omdat het allemaal mensen betreft die op half-jaarlijkse contractbasis werken. De reorganisatie is nodig om te voorkomen dat de fabriek in de problemen komt. In Hoogeveen worden huishoudelijke apparaten gemaakt. De markt raakt daarmee steeds meer verzadigd. Bij Philips in Hoogeveen werken meer dan duizend mensen.

HOOGEVEEN - Een inwoner van Hoogeveen die onbekend wenst te blijven, heeft gisteren bij de politie duizend scherpe patronen ingeleverd. Deze munitie was nog afkomstig uit de laatste wereldoorlog.

HOOGEVEEN - Een helikopter gaat vandaag en morgen een kalkmengsel strooien in het Spaarbankbos en in de bossen van het recreatiepark Schoonhoven. Uit een blad- en naaldanalyse bleek vorig jaar dat de grond in de Hoogeveense bossen te zuur is. Er is gebrek aan kalium, magnesium en fosfaat. Het gaat om een proefproject van het directie bos- en landschapsbouw van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij.

NÏEUWERKERK A/D IJSSEL - De raad heeft gisteravond unaniem ingestemd met de benoeming van C. A. Nebelstein als nieuwe wethouder van financiën in Nieuwerkerk aan den Hssel. De huidige wethouder J. A. Scholten is benoemd tot directeur van de Vereniging Volkshuivesting in Tilburg. Scholten is veertien jaar PvdA-wethouder in Nieuwerkerk geweest.

PAPENDRECHT - Een 55-jarige ex-werknemer van een Papendrechtse onderneming is aangehouden op verdenking van diefstal, verduistering en valsheid in geschrifte. In dienst als schade-expert zou de man zijn baas voor 1.5 miljoen gulden hebben benadeeld. Na een intensief vooronderzoek van Justitie in Dordrecht en de politie in Papendrecht kon de man gisteren in Tiel worden aangehouden.

IJSSELMUIDEN- In de buitenkern "s-Heerenbroek zullen op korte termijn geen woningen gebouwd worden. Burgemeester Markusse deelde mee dat de exploitatie-opzet van bestemmingsplan de Kroon (twaalf woningen) een dermate groot financieel nadeel laat zien, dat uitvoering onverantwoord is. Tevens waren er bezwaren van de provincie tegen het bestemmingsplan.

IJSSELMUIDEN De postagentschappen in IJsselmuiden en Wilsum worden niet gesloten. Dit heeft de directeur van het postkantoor Kampen maandag aan B en W meegedeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.