+ Meer informatie

Mitterand pro-Israël

1 minuut leestijd

PARIJS — De socialistische kandidaat voor het Franse presidentschap, Frangois Mitterand, heeft president Valery Giscard d'Estaing ervan beticht dat hij leugens heeft verteld over het socialistische program. ,,het is Giscards specialiteit mensen in de rug te schieten", aldus Mitterrand op een bijeenkomst van socialistische burgemeesters uit geheel Frankrijk.

In zijn rede kondigde Mitterrand aan dat hij het Franse standpunt ten aanzien van Israël zal wijzigen. Die verandering zou ook betrekking hebben op het destijds door president De GauUe afgekondigde verbod op de levering van wapens., Frankrijk kan zijn onevenwichtige politiek ten aanzien van de wapenverkopen niet voortzetten, meende de socialist. „Het is niet voldoende het bestaansrecht van Israël te erkennen, als men dat land niet de middelen wil verschaffen om dat recht te waarborgen", zo voegde hij eraan toe.

Mitterrand wordt reeds lang beschouwd als een van de meest proIsraëlische politici van Frankrijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.