+ Meer informatie

Economisch kort

2 minuten leestijd

• De leden van de zuivelcoöperatie Friesland Frico-Domo hebben gisteren tijdens de algemene ledenvergadering unaniem ingestemd met de herstructureringsplannen van het concern. De leden gingen eveneens akkoord met een benodigde investering van circa 120 miljoen gulden voor de komende jaren. Het zuivelconcern maakte begin oktober het herstructureringsplan bekend. De onderneming wil een meer marktgericht beleid gaan voeren. De plannen leiden tot een verlies van circa 550 arbeidsplaatsen, met name in de kaas-divisie. • Rechter-commissaris mr. D. J. Keur heeft gisteren het faillissement uitgesproken van de rijwielfabriek Rivel te Surhuisterveen. Bij het bedrijf werken 74 personen. Vorige week donderdag werd surséance van betaling aan het bedrijf verleend. Curator mr. J. R. E. van Smeden en de directie verklaarden toen dat er hard wordt gewerkt aan een reddingsplan, waardoor de fabriek in afgeslankte vorm kan worden voortgezet. Directeur J. de Vreeze toonde zich gisteren nog steeds optimistisch over het slagen van'een reddingsplan. • De directie van het Pensioenfonds PGGM (gezondheidszorg) heeft het bestuur van het fonds geïnformeerd over de door het onrperend-goedfonds Rodamco getoonde belangstelling voor mogelijke vormen van samenwerking. Het bestuur heeft de directie donderdag gemachtigd besprekingen met Rodamco te openen, zo is namens PGGM verklaard. Vooralsnog zullen het PGGM en Rodamco over deze zaak geen nadere mededelingen doen. Internationale Nederlanden Groep ING heeft in de eerste negen maanden van dit jaar vóór belastingen ƒ 1,5 miljard verdiend, 16,1 procent meer dan in dezelfde periode van 1990. De nettowinst steeg met 12 procent tot ƒ 1084 miljoen. Per aandeel betekent dit een winsttoeneming met 14,2 procent tot ƒ 4,67. De resultaten over de eerste negen maanden zijn in overeenstemming met de verwachtingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.