+ Meer informatie

Comité ZOA niet achter actie „Vluchteling '76"

„Materiële hulp niet voldoende"

1 minuut leestijd

GRONINGEN — De Stichting Comité Hulpverlening Zuidoost-Azië zal zich niet opstellen achter de aktie „Vluchteling 1976" die gehouden zal worden in de week van 25 tot en met 30 oktober 1976. De Stichting is niet van plan deze aktie te bestrijden maar zal gewoon doorgaan met haar eigen inzamelingsaktie die al sinds ruim een jaar gevoerd wordt ten bate van de vluchtelingen uit Vietnam, Laos en Cambodja.

De Stichting is van mening dat zij ook in deze week de deur open moet houden voor mensen die geld willen geven voor een aktie die meer biedt dan uitsluitend materiële hulp, zoals die welke de organisatoren van „Vluchteling 1976" voor ogen hebben. Echte, doeltreffende hulp kan alleen worden geboden wanneer materiële hulp gepaard gaat met de verkondiging van het Evangelie.

Een ander bezwaar van de Stichting tegen de aktie „Vluchteling 1976" is dat deze hulp slechts eenmalig is. De beste hulp aan vluchtelingen is die welke gegeven wordt op langere termijn. Tot deze conclusie is de Stichting gekomen in de jaren dat zij al vluchtelingen geholpen heeft, eerst in Vietnam en op het ogenblik in Thailand en Frankrijk.

Op de oproep van de Stichting Comité Hulpverlening Zuidoost-Azië om haar aktie die nu wordt gevoerd te steunen, is overigens overweldigend gereageerd. Met het gestorte geld zegt de Stichting in de afgelopen maanden duizenden mensen uit Vietnam, Laos en Cambodja geholpen te hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.