+ Meer informatie

Principe-akkoord bij R'damse werf Waalhaven

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De directie van de Rotterdamse werf Waalhaven (2(X) werknemers) en de industriebonden FNV en CNV hebben dinsdagavond laat, na tien uur onderhandelen, een principe-akkoord bereikt over de voorgenomen sluiting van de werf. De industriebonden willen nog geen nadere gegrvens over het akkoordf kwijt. Het resultaat van de onderhandelingen wordt woensdagmorgen aan de leden voorgelegd.

De sluitingsdatum per 1 mei 1981 is door de werf-directie uitgesteld naar een andere datum, aldus P. van Emmenes, districtsbestuurder van de industriebond FNV. Indien het personeel woensdagmorgen instemt met het bereikte akkoord zal een aanvraag van uitstel van betaling niet meer nodig zijn, aldus Van Emmenes. De werf-directie had daar mee gedreigd indien de sluiting van de werf niet zou kunnen worden doorgezet.

'Maandagmorgen werd de werf door het personeel bezet met steun van de vakbonden. De werknemers wilden de directie daarmee dwingen de voorgenomen sluiting uit te stellen. Dinsdagmorgen werd de bezetting opgeschort om onderhandelingen tussen de vakbonden en de werf-directie mogelijk te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.