+ Meer informatie

Apeldoorn wil ambtenaren fitness geven

1 minuut leestijd

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn wil haar medewerkers fitness geven. Ambtenaren krijgen met de ingebruikname van het nieuwe stadhuis gelegenheid om in de baas z'n tijd hun conditie op peil te brengen. De gemeente onderzoekt momenteel of deze plannen ook financieel haalbaar zijn.

In het nieuwe stadhuis is reeds fitness-ruimte gereserveerd. Het idee is ontwikkeld om het hoge ziekteverzuim onder de Apeldoornse ambtenaren terug te dringen. De gemeente is met een extern fitness-centrum in onderhandeling over de kosten en uitvoering van het project.

Onder deskundige begeleiding moeten ambtenaren dagelijks van acht tot vijf gebruik kunnen maken van de professionele, hightech fitness-apparatuur. Medewerkers van de gemeente kunnen gratis deelnemen aan de conditietrainingen, die overigens niet verplicht zijn.

Plaatsvervangend directeur van de Stafdienst Personeel en Organisatie, R. Draper, heeft van wethouder C. A. P. Bolhuis opdracht gekregen om te onderzoeken of de plannen haalbaar zijn. Draper heeft „wel wat twijfels" over de mogelijkheid om het ziekteverzuim opzienbarend terug te dringen. Volgens hem is een dergelijk plan voor een gemeente uniek, hoewel het in het bedrijfsleven vaker voorkomt.

Met de plannen is jaarlijks een bedrag van drie tot vier ton gemoeid. Over de financiële uitvoerbaarheid is Draper voorzichtig, nu de bezuinigingen van de tussenbalans roet in het eten dreigen te gooien. In december moet er een definitief voorstel op tafel liggen. Het stadhuis moet per 1 januari 1993 gereed zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.