+ Meer informatie

Bunschoten moet betalen voor sport op zondag

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Kroon heeft besluiten van de gemeenteraad van Bunschoten, die inhielden geen geld beschikbaar te stellen voor de beoefening van sport op zondag, vernietigd.

Volgens een mededeling van het ininisterie van Binnenlandse zaken, omdat deze besluiten in strijd waren met de zondagswet. Deze wet bepaald dat besluiten van een orgaan van de gemeente onder meer geen belemmeringen mogen inhouden voor sportbeoefening op zondag.

Staatssecretaris Koning van Binnenlandse zaken had de gemeente Bimschoten verzocht het besluit in heroverweging te nemen. B en W van Bunschoten lieten toen weten, dat aan het oorspronkelijke besluit van 26 mei 1977 geen principiële overwegingen ten grondslag lagen.

Er zou sprake zijn geweest van een afweging van het rendement van de te besteden gelden, en de gemeenteraad achtte het uit dit oogpunt niet economisch verantwoord voor sportbeoefening op zondag geld uit te geven.

Dit levert formeel geen strijd met de wet op. Maar staatssecretaris Koning meende desondanks dat in de eerste plaats geen financiële, maar principiële bezwaren tegen sport op zondag tot het besluit hadden geleid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.