+ Meer informatie

Bij Ericsson 250 banen op de tocht

1 minuut leestijd

UTBECHT — Als er niet snel meer orders komen voor telefoonapparatuur dan zullen er eind dit jaar 2S0 van de IISO arbeidsplaatsen moeten verdwijnen bij de Nederlandse vestigingen van het Zweedse telefoonconcem Ericsson. De directie heeft de vakbonden meegedeeld dat er problemen dreigen door de verminderde vraag naar telefoons. Het bedrijf heeft inmiddels al werktijdverkorting; aangevraagd voor 550 man die een dag per week minder zouden moeten gaan werken.

De vakbonden gaan voorlopig niet met de inknmpingsplannen akkoord en vinden dat Ericssson met meer cijfers op tafel moet komen, aldus districtsbestuurder D. J. Koehoom van de industriebond CNV. Ook willen de vakbonden dat de directie een automatiseringsplan opstelt waardoor eventuele gevolgen voor het werknemersbestand van automatisering en een teruglopende orderportefeuille tijdiger kunnen worden gesignaleerd.

„Niet alleen van minder orders maar ook van de automatisering van de telefoonproduktie dreigen de werknemers bij Ericsson nu de dupe te worden", aldus Koehoom. „Als de directie vorig jaar al met een automatiseringsplan was gekomen had men veel tijdiger op de veranderende situatie kunnen inspelen en had men brokken kunnen voorkomen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.