+ Meer informatie

Humanistisch Trefpunt gaat over in hum. Verbond

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Het Humanistisch Trefpunt wordt per 1 januari 1992 opgeheven. Hef Trefpunt werd in 1982 opgericht uit ongenoegen over de indirecte deelneming van het Humanistisch Verbond aan de demonstratie tegen de kruisraketten in Amsterdam.

Door de ontwikkelingen binnen hel Humanistisch Verbond is de noodzaak van een aparte organisatie vervallen, aldus een gemeenschappelijke verklaring van beide voorzitters. J. van Noordwijk van het Trefpunt en prof. dr. J. Glastra van Loon van het Verbond.

Het Trefpunt heeft ongeveer 100 leden. In het voorjaar van 1990 bleken de betrekkingen tussen het Trefpunt en het Verbond zodanig verbeterd dat gezamenlijke bijeenkomsten over levensbeschouwelijke vraagstukken konden worden gehouden.

Het Trefpunt onderstreept in de verklaring dat er nooit wezenlijke verschillen met het Verbond hebben bestaan. Het conflict rond de vredesdemonstratie had uitsluitend betrekking op de vraag in hoeverre humanisten kernwapens mogen aanvaarden als middel om een meer humane samenleving te bereiken.

In mei dit jaar besloot het congres van het Verbond verdieping, bezinning en vorming van humanistische waarden tot een kernactiviteit te maken. Er zal grote ruimte worden gelaten voor verschillen van persoonlijke opvattingen en benaderingen van problemen. Dit besluit heeft het bestuur van het Trefpunt ervan overtuigd dat de bezinning op humanistische waarden en normen, die de afgelopen jaren intern is gevoerd, in de toekomst ook samen met de leden van het Verbond kan worden gevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.