+ Meer informatie

„Gasbeleid historische blunder''

1 minuut leestijd

WAGENINGEN — In de tweede helft van de jaren tachtig zal blijken dat het aardgasbeleid van zowel het huidige kabinet als het vorige een historische blunder is geweest.

Dit is het oordeel van Tweede^kamerlid Ruud Nijhof, lijsttrekker voor DS'70 bij de Tweede-kamerverkiezingen. Nijhof sprak zijn kritiek uit op een spreekbeurt woensdagavond in Wageningen, omdat de inkomsten uit het aardgas — veertien procent van de totale inkomsten van de wijksbegroting — nog steeds domweg verdwijnen in de lopende uitgaven. Nijhof vindt dat de aardgasbaten gebruikt zouden moeten worden voor speurwerk naar nieuwe energiebronnen, voor verbetering van de economische structuui: Van het bedrijfsleven of voor innovatie.

Doordat de loyalisten i)innen het CDA in de afgelopen periode verschillende malen hun steun aan het kabinet onthielden, steeg het belang van DS'70 volgens Nijhof (het enige kamerlid voor deze partij) „letterlijk tot overlevingshoogte voor het kabinet Van Agt". Daarom is het volgens hem goed dat er een partij als DS'70 is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.