+ Meer informatie

Onderhandelingen CAO meubelhandel opgeschort

1 minuut leestijd

UTRECHT — De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de meubeldetailhandel (20.000 werknemers) zijn maandag door de bonden opgeschort.

Volgens bestuurder B. van Zweden van de dienstenbond FNV is hiertoe besloten vanwege de weigering van werkgeverszijde om zelfs maar enigszins aan de vakbondsverlangens tegemoet te komen. Naar alle waarschijnlijkheid zuilen er verder geen onderhandelingen meer komen over de CAO, die voo3 1980 en 1981 had moeten gelden. Volgend jaar is hel de bedoeling dat de dienstenbond samen met de hout- en bouwbonden de belangen van de mensen in de meubeldetailbranche samen met die van werknemers in verwante sectoren (o.m. de vloerbedekking) gaat behartigen. Op die manier hopen de bonden een sterkere vuist te kunnen maken, wat de laatste jaren vooral door geringe steun van de achterban niet erg is gelukt.

„Er is weinig actiebereidheid in de meubeldetailhandel, daar is het de branche niet naar", aldus Van Zweden, die het een uitermate treurige zaak noemde dat desalniettemin van werkgeverszijde zo weinig plooibaarheid is getoond. • Na twee lange onderhandelingsrondert hebben we moeten constateren dat er geen enkel resultaat op tafel kwam, terwijl de CAO in deze branche al een aantal jaren een zeer mager geheel is, aldus de vakbondsbestuurder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.