+ Meer informatie

Z.utging

1 minuut leestijd

Anderen hoopten dat die nauwere economische samenwerking tussen de lidstaten indirect de Europese eenwording zou stimuleren. Zij erkenden volmondig dat het Verdrag van Rome primair een samenwerking op economisch gebied beoogde. Niettemin waren zij van oordeel dat uit het Verdrag met zoveel woorden zou zijn af te leiden dat de EEG uiteindelijk toch meer wilde zijn dan alleen een economische gemeenschap. Aangezien van de economie een aanzuigende werking uitgaat, zouden andere beleidsvelden binnen haar bereik komen. Aan verschillende zaken kleven immers economische aspecten. De rechter zal dan in voorkomende gevallen wel bepalen waar een lidstaat zich aan houden moet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.