+ Meer informatie

Prinses Margriet en prins van Oranje beiden actief

1 minuut leestijd

Onder grote belangstelling heeft prinses Margriet op 7 december in Heusden een nieuw schip een naam gegeven en te water gelaten. De "WD Fairway", zo heet het vaartuig, is de grootste sleephopperzuiger ter wereld. Het schip is gebouwd bij Verolme Scheepswerf in Heusden, in opdracht van het baggerconcern Koninlijke Boskalis Westminister. Op woensdag 11 december reikte prins Willem Alexander de Erasmusprijs uit aan de Amerikaanse historicus William Hardy McNeill. De prijsuitreiking vond plaats in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. De Erasmusprijs wordt ieder jaar toegekend aan een persoon of instelling die een voor Europa bijzonder belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaalwetenschappelijk terrein. De prijs is aan William Hardy McNeill toegekend omdat hij wordt beschouwd ais pionier op het terrein van de wereldgeschiedenis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.