+ Meer informatie

begaf zich rechtstreeks naar Bellaghy, het dorp waar het °"'*'"'''

2 minuten leestijd

IRA-lid woonde.

be Britse autoriteiten hadden de familie van Hughes gelast af te zien van plannen het lijk in een demonstratieve processie 4por het westen van Belfast te voeren. Het vervoer van de lijkkist was zes uur opgehouden omdat de Britten weigerden het lijk vrij te geven zonder schriftelijke garanties van de nabestaanden dat geen tocht door Belfast zou worden gehouden, aldus het politieke front van het IRA, Sinn Fein.

Hughes, wiens overlijden aanleiding gaf tot hernieuwde rellen waarbij een persoon de dood vond, zal worden begraven in zijn geboortedorp Bellaghy in het graafschap Derry, 80 kilometer ten noordwesten van Belfast.

Er zal dus geen rouwstoet in Belfast kunnen zijn, aldus een woordvoerder van het Ierse Republikeinse leger. Hef lijk is „gearresteerd op grond van de wet op de vlaggen en emblemen", s;ei hij. De Noordierse overheid wilde geen commentaar op dit bericht geven. niet meegedeeld, wel, dat hij door het weigeren van alle voedsel zal proberen de status van politiek gevangene voor gedetineerde IRA-leden af te dwingen. In Maze bevinden zich al drie hongerstakers: Raymond McCreesh en Patsy O'Hara sinds 53 dagen en Joe McDoijnel sinds 5 dagen.

Rooms-Katholieke streken in Noord-Ierland waren woensdag letterlijk in rouw gedompeld met zwarte vlaggen en kransen ter nagedachtenis van Francis Hughes, wiens familie de voorbereiding treft van zijn begrafenis in Bellaghy in Zuid-Londonderry op 65 kilometer ten zuiden van Belfast.

Hoewel de gewelddadigheden in Noord-Ierland na de dood van Hughes

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.