+ Meer informatie

Zuidafrikaanse bisschoppen fel tegen apartheid

1 minuut leestijd

DURBAN/KAAPSTAD — Zowel de primaat van de Rooms-Katholieke Kerk van Zuidelijk Afrika, aartsbisschop Denis Hurley van Durban als aartsbisschop Stephen Naidoo van Kaapstad, heeft fel uitgehaald tegen apartheid in Zuid-Afrika*

  „Het is mijn vaste overtuiging dat het conflict in het door een blanke minderheid bestuurde Zuid-Afrika zal eindigen in een bewind van de zwarte meerderheid", aldus de voorzitter van de bisschoppenconferentie Hurley, „maar het zal een lange, moeilijk en pijnlijke worsteling zijn".
  
De aartsbisschop werd geïnterviewd ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag door een rooms-katholiek persbureau uit de Verenigde Staten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.