+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

Stemmen uit Genève - Uitgeefster De Gereformeerde Bibliotheek te Goudriaan.

Deze Stemmen bevatten preken, artikelen, brieven enz. van Johannes Calvijn. De 19e bundel ligt voor ons. Regelmatig zien de bundels, de een na de ander het licht. Deze bundel bevat preken over het boek Job en wel het vervolg van een preek over 16 : 10—17 en verder preken over wat daarna volgt, tot 19 : 1—12. Voorts nog het begin van een preek over 19 : 13—16. Dit laatste had beter bewaard kunnen blijven tot de verschijning van een volgende bundel over Job. Het is namelijk de bedoeling daarmee voorlopig nog niet te komen. Eerst zullen er preken over I Samuel verschijnen. Calvijn is een Schriftuitlegger bij uitnemendheid. Hij sprak eenvoudig en prakticaal. Daarom behoudt zijn werk z’n waarde. Een aanbeveling is overbodig. We volstaan met deze aankondiging.

De bundels kosten nu f 3,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.