+ Meer informatie

«Discussie kosten monument Echteld

topamhtenareaVenassing voor ex-burgervader

3 minuten leestijd

DEN HAAG — De PvdA-Tweedekamerleden Van Thijn en Van de Anker ^ r^UrtutoUiVa v^hnnt hebben woensdagmiddag in een vetr^'m. K^nnSietlJKe SCnOOl waring hun verontrusting uitgespro-

ken over het voorstel van b en w van Rotterdam om topambtenaren een „arbeidsmarkttoeslag" te geven om de bezuinigingsmaatregelen van de regering te compenseren.

Volgens de kamerleden is dit in strijd met een beleid, zoals de PvdA dat wenst. Juist de hoge inkomenstrekkers 7ullen in een tijd van inkomensmatiging een rechtvaardig aandeel moeten leveren, vinden ze.

Expediteur gevraagdlll
Voor het dagelijks vervoer van onze krant, zoeken wrij een expediteur, die de expediteur kan vervangen in de regio: Waddinxveen • Moerkapelle - Zoetermeer • Boskoop. Het vervoer vindt plaats in de middaguren. Laadvermogen ± 500 kilo. Een goede beloning wordt geboden.

Schriftelijk aanmelden:

(Van onze correspondent)

In de regionale pers heeft de heer Schouten wethouder H. J. Snippe (WD) en de ambtenaren beschuldigd de financiële zijde van de bouw van een monument voor de vorig jaar gepensioneerde burgemeester J. A. Houtkoper, die 35 jaar burgemeester geweest is van Echteld, niet goed in de handen gehouden te hebben.

De bouw van het monument met de aanleg van een plantsoen daarom heen in het dorp Ochten is nimmer een zaak geweest die in de gemeenteraad ter discussie is gekomen. Men wilde het geheim houden voor burgemeester Houtkoper en zo werd achter gesloten deuren tot realisering van het project besloten.

De PvdA beweert, toen gezegd te hebben dat het niet meer dan 40.000 gulden zou mogen gaan kosten. De kosten hebben ruim 30.000 gulden meer bedragen zodat het totaal bedrag van de realisering op bijna'80.000 gulden is gekomen. En daar is de PvdA boos over.

Besloten

De overige fracties bevestigen niet dat afgesproken is dat de bouw van het monument maar 40.000 gulden zou mogen gaan kosten, men wilde de problemen in het senioren convent uitpraten. De besprekingen in een dergelijke besloten vergadering van de fractievoorzitters zou dan niet in de openbaarheid komen, want dat vond men niet leuk ten opzichte van oud-burgemeester Houtkoper die in Ochten woont.

In de eerste vergadering van het senioren convent is men er niet uitgekomen. Besloten werd er een tweede vergadering aan te wijden die nog niet heeft plaatsgevonden.

Twee dagen na de betrokken vergadering publiceerde een regionale 'krant het hele verhaal uit de mond van de heer Schouten. Het CDA-raadslid J. M. van Ommeren heeft burgemeester De Raad om opheldering gevraagd omdat hij de handelwijze van de heer Schouten „geen stijl" vindt.

Burgemeester De Raad heeft toegezegd de heer Schouten op het matje te zullen roepen. Ook de fracties van de SGP en de WD zijn niet blij met de handelwijze van de PvdA-fractievoorzitter, zodat hierover het laatste woord nog niet is gesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.