+ Meer informatie

ociale verzekeringen slorpen teveel geld op

Voorzitter Werkhoven van Unie BLHP:

1 minuut leestijd

UTRECHT — Voorzitter Werkhoven van de lie BLHP, de organisatie voor hoger en middelar personeel, vindt dat aanpassingen in de sfeer n sociale verzelieringen bespreekbaar moeten n. Hij zei dat vandaag tijdens een congres van n organisatie in Utrecht. „De realiteit is dat de :iale verzekeringen een gigantisch deel opslorn van het toch al te grote part van ons nationale ;onien dat richting collectieve voorzieningen at", aldus Werkhoven.

WIE GEABONNEERD IS OP EEN GOEDE KRANT HEEFT EEN GEZONDE BOOM GEPLANT.

Hij pleitte voorts voor een terugkeer naar echte CAO-onderhandelingen waarbij binnen bepaalde grenzen werkgever en werknemers gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de continuïteit van de onderneming, het produktenpakket, de arbeidsomstandigheden, de sfeer en de lonen. Duidelijk is, aldus d? voorzitter van de Unie BLHP, dat een dergelijk beleid niet uitvoerbaar is zolang, als gevolg van het huidige trendbeleid en de koppelingsmechanismen, het halve kabinet over de schouders van de onderhandelaars moet toekijken. Hij meende dat een herbezinning op onze „alles-zit-aan-allesvast-samenleving" onontkoombaar is, omdat deze tot een geweldige verstarring leidt. vergelijking van bruto salarissen. Alleen de echte minima moeten worden beschermd, aldus Werkhoven, maar voor de Unie BLHP behoort niet automatisch elke minimumloner of elke uitkeringstrekker tot die echte minima.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.