+ Meer informatie

Joods protest tegen uitreiking Knessethprijs

1 minuut leestijd

JERUZALEM (EPD) - Dov Shilansky, de voorzitter van de Knesseth, het Israëlische parlement, heeft dinsdag geweigerd deel te nemen aan de uitreiking van de "Quality of Life Award" aan voorzitter ds. J. W. van der Hoeven van de Christelijke Ambassade in Jeruzalem.

Een joods-orthodoxe organisatie die dezelfde onderscheiding was toegekend, liet verstek gaan. Orthodoxe joden verwijten de Christelijke Ambassade dat zij joden tot het christendom tracht te bekeren. De "Quality of Life Award" is door de Knesseth ingesteld om mensen of organisaties te eren die zich inspannen voor de verbetering van de sociale verhoudingen in Israël.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.