+ Meer informatie

Gesprek met pres. De Klerk onder voorwaarden

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG - De Zuidafrikaanse Raad van Kerken wil pas ingaan op een uitnodiging van president F. W. de Klerk voor een gesprek, als aan een aantal voorwaarden is voldaan. De Raad neemt daarmee een ander standpunt in dan de Zuidafrikaanse bisschoppen die aan een gesprek met de regering geen voorwaarden hebben gesteld.

Volgens de Raad moeten eerst alle polifieke gevangenen worden vrijgelaten en moeten de beperkingen worden opgeheven die aan individuen en organisaties die de apartheid afwijzen zijn opgelegd. Verder moeten alle tegenstanders van de apartheid die in ballingschap in het buitenland wonen, de kans krijgen naar Zuid-Afrika terug te keren. Ook moeten alle apartheidswetten worden ingetrokken. Ten slotte eist de Raad van Kerken opheffing van de noodtoestand.


Alleen als De Klerk bereidheid toont om aan deze eisen tegemoet te komen, zal de Raad overwegen of zij de uitnodiging voor een gesprek zal aanvaarden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.