+ Meer informatie

Dienstweigeraars

1 minuut leestijd

Hervormd Nederland sprak met twee Russische dienstweigeraars. Zij vertellen dat het aantal dienstweigeraars sterk groeit. „Maar het aantal dat veroordeeld wordt en naar de kampen wordt gestuurd blijft ongeveer gelijk. Volgens de officiële statistieken van het ministerie van defensie ging het in 1988 om 144, in 1989 om 297 dienstplichtigen".

Hoe vaker iemand weigert zijn dienstplicht te vervullen, des te zwaarder wordt de straf. „Je misdaad wordt groter naarmate je je les niet hebt geleerd. Dat is de gewone gang van zaken bij ons. Er zijn mensen twee of drie keer van hun vrijheid beroofd omdat ze telkens dienst weigeren".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.