+ Meer informatie

Elizabeth II beveiligd bij bezoek Ulster

IRA-leden gepakt

1 minuut leestijd

BELFAST — Het Britse leger in Noord-Ierland heeft zeker 20 mensen die als guerrilleros van het Ierse Republikeinse leger (IRA) worden beschouwd, gearresteerd bij wijze van voorzorg voor het bezoek van koningin Elizabeth aan Noord-Ierland, komende woensdag. Maar de Sinn Fein, de politieke vleugel van de IRA, liet weten dat de meeste IRA-kopstukken bijtijds zijn ondergedoken. De IRA heeft aangekondigd dat zijn leden de Britse koningin een bezoekje zullen bezorgen dat haar lang zal heugen.

Voor het bezoek is een immense veiligheidsoperatie op touw gezet, waarvoor 30.000 man leger en politie wordt ingeschakeld. Bij de aankomst van het koninklijk jacht Brittannië zullen kikvorsmannen het schip beschermen tegen mogelijke onder-water-aanvallen. Alle plaatsen die Elizabeth bezoekt zullen zeker twaalf uren tevoren afgegrendeld worden. Het koninklijk huis maakte dit weekend bekend dat de koningin haar twee jongeste zonen, prins Andrew (17) en prins Edward (13) mee zal nemen naar Belfast.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.