+ Meer informatie

ICI wil gaan reorganiseren

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Het chemieconcern ICI gaat zijn fabrieken in Rozenburg reorganiseren. Volgens het bedrijf moet de reorganisatie een kostenbesparing van naar schatting 15 tot 20 procent opleveren.

De reorganisatie zal gepaard gaan met verlies van arbeidsplaatsen, waarbij de directie ervan uitgaat dat dit via natuurlijk verloop bereikt kan worden. Om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat, is nog niet bekend. Dit zal moeten blijken uit een studie die het bedrijf laat verrichten naar de activiteiten van de fabrieken. De resultaten van het onderzoek zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar bekend worden.

Met name zal worden gekeken naar hoe de activiteiten kunnen worden teruggebracht tot de hoofdtaak van de fabrieken: de produktie van grondstoffen en halffabrikaten voor de kunststofindustrie. Bovendien moet blijken hoe er efficiënter kan worden gewerkt.

Bestuurder F. Janssen van de industriebond FNV verwacht dat er met name in de indirecte sfeer arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. Volgens hem is Rozenburg een soort „kweekvijver" voor ingenieurs die bij ICI-vestigingen elders ter wereld worden uitgezet. Tevens verwacht hij dat ICI de polypropyleenfabriek zal afstoten, omdat hierin fors geïnvesteerd moet worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.