+ Meer informatie

Akkoord over welzijnswerk zeer nabij

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het conflict tussen CDA en VVD over het welzijnswerk is zo goed als bijgelegd. Het kamerlid mevr. Cornelissen die namens het CDA besprekingen met de VVD-fractie voert, zei ons vanochtend dat ze optimistischer is over de afhandeling van de Kaderwet Speciflek Welzijn dan ze ooit geweest is.

Minister Gardeniers had de Tweede Kamer maandag laten weten dat de behandeling van de Kaderwet uitgesteld moest worden omdat het kabinet nog steeds verdeeld was over de vraag of het particulier initiatief in het welzijnswerk en de gezondheidszorg voorrang diende te krijgen boven gemeentelijke initiatieven.

Gisteren is de hele dag door CDA- en VVD-kamerleden gezocht naar tussennoplossingen. Ook Vandaag en morgen gaan de besprekingen verder. Mevr. Cornelissen (CDA) zei vanochtend dat van beide kanten de bereidheid was uitgesproken tot een vergelijk te komen. Ze onderstreepte dat het CDA zeer sterk blijft hechten aan het particulier initiatief in het welzijnswerk en liet doorschemeren dat de VVD-fractie op dit punt water bij de wijn heeft gedaan. Volgens haar wordt de Kaderwet eind deze maand door de Tweede Kamer afgehandeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.