+ Meer informatie

Sjamir spreekt christenen toe op loofhuttenfeest

1 minuut leestijd

JERUZALEM — De Israëlische premier, Jitschak Sjamir, heeft gisteren gesproken op de openingsbijeenkomst van het loofhuttenfeest dat door de Internationale Christelijke Ambassade te Jeruzalem is georganiseerd. De premier hield zijn gehoor van 3500 christenen voor dat het „alleen te danken is aan goddelijke bescherming" dat er in de Golfoorlog zo weinig Israëliërs zijn omgekomen. Hieruit blijkt dat „de Wachter van Israël sluimert noch slaapt", aldus Sjamir.

Sjamir haalde in zijn toespraak ook een van de laatste verzen uit het boek Amos aan, waar staat dat de Heere God een omkeer zal brengen in het lot van het volk Israël. Volgens de premier gaat deze tekst momenteel met de massa-immigratie in vervulling.

„Na zeven oorlogen wil elke Israëli vrede", zei Sjamir, die telkens werd onderbroken door luid applaus. „Hij verlangt daarnaar met zijn hele hart. Wij zijn bereid elke weg te betreden die naar de vrede kan leiden en elke stap te zetten die verenigbaar is met ons nationaal belang, ons historisch recht en onze veiligheid, om dit edele doel te bereiken".

Duizenden joden worden deze week in Jeruzalem verwacht voor de viering van het loofhuttenfeest. De Jeruzalemse politie is in verhoogde staat van paraatheid gebracht. Vorig jaar braken er tijdens het loofhuttenfeest op de Tempelberg ernstige onlusten uit, waarbij stenen werden gegooid naar biddende joden bij de Westelijke Muur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.