+ Meer informatie

Veel buitenlanders in ons land te gast

In afgelopen weekeinde 600.000

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het Nationaal Bureau voor Toerisme schat het aantal buitenlanders dat het afgelopen ,,1-meiweekend" een bezoek aan ons land bracht op bijna zeshonderdduizend.

Dat is volgens het Haagse bureau ongeveer tweehonderdduizend minder dan in de vergelijkbare periode van het vorig jaar en 325.000 minder dan tijdens het paasweekend. Volgens het NBT is een verklaring voor het lagere cijfer, dat vorig jaar in verband met de troonswisseling op 30 april vijf dagen werd geteld, terwijl dit jaar de telling betrekking had op drie dagen.

Fransen

Het merendeel van de buitenlanders kwam vrijdag ons land binnen. De Duitsers waren weer ver in de meerderheid, aldus het NBT, maar net als met pasen was het bezoek uit Frankrijk opvallend groot. De belangstelling ging in grote mate uit naar de randstad en de kuststrook (bollenvelden). De Keukenhof in Lisse boekte 113.500 bezoekers (tegen 162.000 vorig jaar en 130.000 met pasen) en was daarmee de belangrijkste toeristische trekpleister. Madurodam trok 43.500 bezoekers (61.000 vorig jaar en 55.000 met pasen).

Goed bezet

De belangstelling voor de randstad bleek ook uit de bezetting van de hotels en pensions in dat gebied, het NBT spreekt van zeer goed bezet tot vol. De bezetting van bungalows en campings bleef beneden de verwachting, volgens het NBT toe te schrijven aan het feit dat veel Nederlanders in verband met allerlei festiviteiten thuis bleven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.