+ Meer informatie

PvdA trekt ten strijde tegen machteloosheid

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Partij van de Arbeid kiest voor werkgelegenheidsherstel als belangrijkste middel in de strijd tegen machteloosheid.

Die keuze is vastgelegd in het donderdag gepubliceerde sociaal-economische eerstejaarsprogramma van de partij. Dit programma is gebaseerd op het PvdA-verkiezingsprogramma „Weerwerk" en opgesteld door een vakgroep van economen uit het linkse kamp, fractievoorzitter Den Uyl en enkele leden van de PvdA-fractie in de Tweede kamer.

Structureel herstel dient te berusten op stevige fundamenten, zo heet het in het programma: groei van de investeringen, herverdeling van alle vormen van arbeid en een samenhangend inkomensbeleid.

Den Uyl noemde het eerstejaarsprogramma donderdagmiddag verrassend en stimulerend. „Bepaald bemoedigend te horen dat het wel kan", zei hij, doelend op de groeimogelijkheid voor onze economie van twee en een kwart procent, die door andere partijen ten zeerste in twijfel is getrokken. Nu blijkt, zo zei Den Uyl, dat wij nog aan de bescheiden kant zijn geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.