+ Meer informatie

Twist over plaats EP-vergadering beetje gesust

1 minuut leestijd

STRAATSBURG - De loopgravenoorlog tussen Brussel en Straatsburg over de vestiging van het Europees Parlement is nog lang niet voorbij, maar de Fransen hebben gisteren een kleine overwinning behaald. Het bureau van het parlement besloot namelijk om zowel in Brussel als in Straatsburg te gaan onderhandelen over de huur van een zittingszaal met ten minste 750 plaatsen.

Die tussenoplossing gaat de Europese belastingbetaler een flinke duit kosten. Volgens een woordvoerder zou het parlement in de huidige situatie 10 procent op zijn uitgaven kunnen besparen als het kiest voor een vaste vergaderplaats. Omgerekend komt dat neer op een slordige 100 miljoen gulden per jaar.

Volgens de woordvoerder zal het gebouw in Straatsburg dienen voor de gewone zittingen, twaalf keer per jaar. Het 'halfrond' in Brussel, dat overigens al in aanbouw is en over twee jaar wordt opgeleverd, dient voor buitengewone zittingen. Tot dusver is dat pas één keer voorgekomen, maar de verwachting is dat de behoefte aan extra vergaderingen zal toenemen naarmate het parlement meer te vertellen krijgt over de Europese wetgeving.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.