+ Meer informatie

Ook uit China willen joden naar Israël

1 minuut leestijd

PEKING - Ook uit China willen joden emigreren naar Israël. Een inwoner van Peking, de heer Sing, heeft daarover een brief gestuurd aan het Israël Museum in Jeruzalem. Dit was het enige Israëlische adres dat hij in China kon vinden. Hij vraagt de directeur van het museum in zijn brief zijn verzoek door te geven aan de imm igratieautoriteiten.

Verder schrijft hij: „Mijn voorouders kwamen hier 900 jaar geleden en vestigden zich in Kai-Ping. Ik meen dat ik een jood ben en hoop me in Israël te vestigen, want dat is mijn werkelijke vaderland. Ik hoop tussen andere joden te kunnen wonen. Vertel me alstublieft wat ik moet doen om naar Israël te kunnen emigreren".

Volgens de gezaghebbende Encyclopaedia Judaica is er geen joodse gemeenschap in China meer. Alleen in de stad Kaifeng zouden nog rond de 250 mensen wonen die joodse wortels hebben. De stad Kai-Ping, waarover Sing schreef, staat bekend als historische vestigingsplaats van Chinese joden. Begin deze eeuw werd er een handelsbrief in het Hebreeuws gevonden, die dateert uit het jaar 718.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.