+ Meer informatie

KADETT CITY: Wendbaar, kort en veelzijdig

3 minuten leestijd

Wendbaar, kort en veelzijdig:. Dat zijn wel de eigfenschappen die ons na een week in de Kadett City te hebben gereden, het meest opvielen. En als meest in het oogr springfende eigpenschap zouden we de derde deur willen noemen. Dit g^evoegd b^ een prettig rijjgedrag en de aanwezigheid van veel comfort, maakt deze Opel in onze ogen tot een wagen die vooral als gezinswagen een breed publiek zal aanspreken.

Het interieur van de Kadett City is zoals gezegd comfortabel uitgevoerd. De „zit" in de stoelen is prettig. De stoelen bieden ook voldoende zijdelingse steun. De rugleuningen zijn traploos verstelbaar en zijn aan de bovenkant voorzien van bevestigingspunten voor hoofdsteunen. Ook achterin Is voldoende ruimte voor twee personen. Wat de bekleding betreft, heeft men keuzemogelijkheden te over, in zowel vinyl als stof. (Bij deze laatste kan men ook nog kiezen uit drie verschillende kleurenkombinaties). Het dashboard is strak en modem uitgevoerd. De klokken zijn centraal voor de bestuurder geplaatst. Het sportieve korte pookje ligt gemakkelijk in de hand en is vlot te bedienen. Wat het uitzicht betreft kan gesteld worden dat het glasoppervlak in voldoende mate aanwezig is om ruim zicht naar alle kanten te garanderen.

Motor

De Kadett City is uitgevoerd met een 4 cilinder motor met een inhoud van 1196 co, goed voor een top van rond de 13S kilometer. De pittige voorin geplaatste motor is in staat de City in ruim 21 seconden van stilstand op 100 kilometer te brengen. Het schakelen met de volledig gesynchroniseerde 4-versnellingsbak gaat vrij licht. Het rijgedrag van de City is ook prettig. De wagen ligt vrij vast op de weg en gedraagt zich ook in scherp genomen bochten vrij stabiel. Het remsysteem werkt ook bij vrij bruusk remmen goed. De pedalen vereisen een normale druk. (De Kadett City is uitgevoerd met een gescheiden remcircuit met trommelremmen voor en achter). De 52 pk-motor verbruikt op 100 kilometer een kleine 8,5 liter superbenzine. De 1,2 liter-motor is bovendien ook nog leverbaar met automaat.

Voldoende

Ruimte is er in de City in voldoende mate aanwezig. De derde deur biedt toegang tot een vrij gemakkelijk bereikbare kofferruimte. De deur is met zijn hydraulische veersysteem gemakkelijk en licht te bedienen. En mocht de kofferruimte die na het openen van deze derde deur beschikbaar komt niet genoeg zijn, dan is deze gemakkelijk te vergroten door de achterbank weg te klappen. Er ontstaat da^i een laadruimte tot aan de voorstoelen. Een lengte van bijna anderhalve meter. Resumerend kunnen we stellen dat do Kadett City een wagen is met een moderne vormgeving die volgens ons over uitstekende kwaliteiten beschikt als gezinswagen. Bovendien biedt de wagen een vermogen dat de sportief ingestelde chauffeur zeker niet teleur zal stellen. Daarbij genomen dat oomfort en luxe volgens ons in deze middenklasser in voldoende mate aanwezig zijn, maakt de City tot een Kadett-versie die zeker bij een breed publiek zal aanslaan. Trouwens, aspirant kopers zullen het niet gemakkelijk hebben wanneer ze eenmaal voor de Kadett gekozen hebben. Opel biedt niet minder dan 6 versies met een veelvoud van uitvoeringen.

Technische gegevens

Motor: 4 cilinder 1,2 liter motor.

Inhoud: 1196 cc. vermogen: 60 DIN-pk.

Koppeling: enkelvoudige droge- plaatkoppeling met diafragmaveer.

Versnelling: Volledig gesynchroniseerde 4-versnellingsbak.

Stuurinrichting: met rondeel en heugel. Energie-absorberende stuurkolom. Draaicirkel 4,6 meter.

Remmen: gescheiden remcircuit. Trommelremmen voor en achter.

Elektrische installatie: 12 volts batterij.

Inhoud motorcarter: (verversen zonder filter) 2,5 liter olie.

Inhoud benzinetank: 44 liter.

Snelheid: 132 km/uur.

Acceleratievermogen: van O tot 100 kilometer in ± 20,5 seconden.

Afmetingen: Lengte: 4,12 m, breedte: 1,57 m, hoogte: 1,31 m, wielbasis: 2.40 m.

Prijs Kadett City Luxe: ƒ 10875," (incl. BTW-prijs af importeur). I

mporteur: General Motors Continental S.A., Parmentierplein 1, Rotterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.