+ Meer informatie

Niet vreemd

1 minuut leestijd

Wij vervolgen de inhoud van de Amerikaanse brief. De schrijvers zijn tegenstanders van een Amerikaanse buitenlandse politiek die ,,interventionistisch" is. Daar kijken we bij deze mensen niet van op. Russen, Cubanen mogen er rustig op los interveniëren, maar Amerikanen niet. Echter, wat heeft Amerika's buitenlandse politiek nu precies te maken met de Poolse interne situatie? Welnu, daar draait het bij de Amerikaanse linksen om. Zij vrezen dat een nederlaag van de Poolse arbeidersbeweging, veroorzaakt door de Poolse regering, door de Russen of door allebei, de positie zal versterken van de Amerikaaiise voorstanders van een „American military interventionism". Het zal de lezers duidelijk zijn: deze linkse Amerikanen tobben vooral over hun eigen slechte kapitalistische regering. En dat schrijven ze dan ook openlijk. De regering Reagan-Haig ondersteunt zonder meer ,,de dictatuur" en heeft zelfs cynisch de leus van ,,mensenrechten" laten vallen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.