+ Meer informatie

Liberale samenwerking

2 minuten leestijd

De automobilisten stonden jaar in, jaar uit klaar om hun naastenliefde om te zetten in honderdduizenden kilometers. Contacten tussen automobilist en oorlogsgewonde en hun echtgenoten groeiden uit tot vriendschap. Aanvankelijk waren de autotochten een belevenis op zich. Het was een feest, weinig mensen hadden veertig jaar geleden zelf een auto. Later werden dagtochten en bezoeken aan sportwedstrijden, aan bedrijven en vooral aan militaire eenheden georganiseerd.

Cor Schagen zou graag zien dat de VVD en D66 als de twee Nederlandse liberale partijen meer met elkaar optrekken. „Als je de ideeën van deze politieke partijen met elkaar vergelijkt, dan lopen die op sommige punten uiteen. Toch denk ik dat beide groeperingen opkomen vanuit het liberale gedachtengoed. Er ligt nu een unieke kans om dat liberale denken in het oppositiebeleid gestalte te geven".

De JOVD is overigens al jaren voorstander van een blauw-rode coalitie, waarin PvdA, VVD en D66 met elkaar samenwerken. Cor Schagen zegt hierover: „Wij waarderen het dat de VVD die mogelijkheid wil openhouden bij de : komende verkiezingen. Ik denk dat het ü een reële mogelijkheid is. De kansen om « te komen tot een dergelijk kabinet zijn ; de laatste jaren sterk gegroeid. Daarbij speelt waarschijnlijk een rol dat de nietchristelijke partijen het CDA een lesje willen leren. Maar ik denk dat er ook voldoende positieve elementen zijn die de basis kunnen vormen voor een stevige band tussen PvdA, VVD en D66". Dit is de zesde aflevering uit een serie van acht interviews met voorzitters van pol itielie jongerenorganisaties. de mannentochten: bezoeken aan militaire eenheden, alleen bedoeld voor mannelijke invaliden en automobilisten. Hardeveld Kleuver: „Dan zijn ze er echt uit. En als je die man nou eens van huis weg haalt, kan ook z'n vrouw een keer uit winkelen gaan". De mannen waren te gast bij de marine, het korps mobiele kolonnes, het artillerieschietkamp, de stoottroepen, de cavalerie en de vliegbasis Eindhoven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.