+ Meer informatie

Brit bezweek na complicatie hartoperatie

1 minuut leestijd

HILLINGDON — De eerste tiënt bij wie drie weken geleden in 72 uur tijd twee verschillende harten zijn ingebracht is vrijdag overleden, zo hebben de ziekenhuisautoriteiten zaterdag meegedeeld.

De 51-jarige Peter Scott had het hart geïmplanteerd gekregen van een 13-jarig meisje. Zijn eigen hart werd daarbij niet verwijderd en bleef fimctioneren. Bij een tweede operatie op 13 mei werd Scott's eigen hart verwijderd en kreeg hij het hart van een 24-jarige vrouw ingebracht. .Dit zou moeten gaan fvmctioneren in samenwerking met het eerder getransplanteerde hart. De woordvoerder van het medische team van 12 artsen, David Blythe verklaarde dat een enkel getransplanteerd hart het vaak niet alleen aan kan en dat daarom steeds meer „tandemtransplantaties" worden uitgevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.