+ Meer informatie

TER OVERWEGING

1 minuut leestijd

John White, Nader tot God. Bidders in de Bijbel. Uitg. Voorhoeve Kampen 2008, 175 blz., € 14,50.

De auteur (1924-2002) was in leven zendeling en hoogleraar psychiatrie. Met opzet koos hij niet voor een boek over het bidden, maar over het gebedsleven van negen Bijbelse personen. Immers: ‘Als je iets over ramen wilt leren, doe je er goed aan er een paar te bekijken. (…) Je zult er ook door kijken. (…)Gebeden in de Bijbel zijn net zo. Wat je er doorheen ziet, dat is waar het om gaat’, blz. 7. En zo komen we bij de gebeden van Abraham, Jakob, Mozes, David (2x), Daniël, Hanna, Job, Paulus en Jezus. Ze dankten, smeekten, pleitten, beleden, zwegen… Door aan de hoofdstukken toegevoegde vragen is het boek uitnemend geschikt voor persoonlijke studie en gebruik in groepen, met als uiteindelijke doel: een rijker geestelijk leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.