+ Meer informatie

Indonesische wil in ons land blijven

1 minuut leestijd

HAARLEM — De 20-jarige Ir nesische Jearsey Tan lieeft done dag in een kort geding tegen dé St geëist dat liaar alsnog een verbli vergunning voor ons land wordt leend.

In het geding, dat diende voor president van de rechtbank in Ha lem mr. H. F. van den Haak, vroeg een eerdere weigering van het minis rie van Justitie ,,op humanitaire gr den" nietig te verklaren.

De Indonesische woont sinds ei vorig jaar bij haar eveneens uit Ini nesië afkomstige pleegmoeder, die} beloofd voor het meisje te zullen z gen toen haar moeder was overled Haar raadsman, mr. De Ruiter Breda, betoogde tijdens het kort ding dat tussen het meisje en hi pleegmoeder inmiddels een band ontstaan. Om humanitaire redei zou het daarotn niet gewenst zijn jonge vrouw, dié thans een eigen h tiek runt, naar haar vaderlancfteru) sturen.

Landsadvocaat mr. R. A. Wijck sloot voerde aan dat staatssecrett Haars van Justitie twijfelt aan de ji theid van de gegevens. Ook is het i duidelijk of de Indonesische voldoet bronnen van inkomsten heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.