+ Meer informatie

Ambassadeurs inspecteren Den Haag

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De 39 ambassadeurs bij de Ontwapeningsconferentie in Geneve zijn vandaag in Den Haag begonnen aan een tweedaags werkbezoek om te kijken of deze stad de zetel moet worden van de toekomstige Chemische Wapens Verdragsorganisatie (CWVO).

Dat heeft het ministerie van buitenlandse zaken gisteren bekendgemaakt. Nederiand heeft vorig jaar augustus Den Hagg kandidaat gesteld voor deze organisatie die moet toezien op de naleving van het toekomstige verdrag inzake chemische wapens, waarover sinds de jaren zeventig in Geneve wordt onderhandeld. Het is de bedoeling dat het verdrag begin volgend jaar wordt afgerond.

De ambassadeurs zullen een bezoek brengen aan het Prins Maurits Laboratorium van TNO, dat gespecialiseerd is in chemische wapens en betrokken is bij de missie van de Verenigde Naties om in Irak chemische wapens op te sporen en te vernietigen.

Daarnaast zullen zij een rondleiding krijgen langs verschillende locaties die geschikt kunnen zijn voor de bouw van het CWVOhoofdkwartier. Het Nederlandse ministerie van defensie heeft 35 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de hutsvesting van de CWVO.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.