+ Meer informatie

Wraak en geldnood motieven voor dubbele moord

1 minuut leestijd

HOORN (ANP) - Wraakgevoelens en een acute geldnood waren de motieven voor de dubbele moord op een in Hoorn wonend Vietnamees stel. Dat heeft de Alkmaarse persofficier E. Stokman gisteren toegelicht.

De 21-jarige verdachte is evenals de beide slachtoffers van Vietnamese afkomst en werkte met het 31-jarige mannelijke slachtoffer in dezelfde fabriek. De collegiale verhoudingen tussen beiden waren volgens de persofficier ernstig verstoord. Bovendien verkeerde de verdachte in acute geldnood en had hij de overtuiging dat er in de woning van de beide slachtoffers „geld te halen viel". Volgens de persofficier zijn wraak en geldnood in ongeveer gelijke mate de motieven van de verdachte. Gezien het overwogen karakter van zijn liquidatie zal de 21-jarige man worden vervolgd voor moord, respectievelijk roofmoord en niet voor een impulsieve doodslag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.