+ Meer informatie

kalkmnn

1 minuut leestijd

PARIJS (ANP) - Ondanks een aanzienlijke vooruitgang in de pogingen de geleide economie van Hongarije om te vormen tot een vrije-markteconomie, is een goede economische stabiliteit in het land nog niet bereikt. Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in haar eerste rappport over Hongarije.

Het is volgens de OESO van belang dat Hongarije een strak monetair en fiscaal beleid voert, dat de hoge inflatie moet indammen zonder de doelstellingen van de economische politiek te veel te dwarsbomen.

Het bruto nationaal produkt (bnp) van het Oosteuropese land is in 1990 met 5 procent afgenomen. Volgens de opstellers van het rapport zal het bnp dit jaar nog eens met 6 tot 8 procent slinken. De inflatie beliep in 1990 bijna 30 procent en ook hier

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.