+ Meer informatie

Bisschop Lohse prijst Schmidt

1 minuut leestijd

FRANKFURT — Helmut Schmidt is nuchter, heeft het vermogen zorgvuldig na te denken en is in staat duidelijke en precieze uitspraken te doen. Dat vindt bisschop Eduard Lohse, voorzitter van de raad van de Evangelische Kerk in Duitsland.

In het juni-nummer van „Evangelische Kommentare" neemt Lohse de Duitse bondskanselier in bescherming tegen kritiek op zijn uitlatingen over de kerk in een vraaggesprek twee maanden geleden. Volgens Lohse zijn citaten uit hun verband gerukt en is het zaak „eerst werkelijk te luisteren" voordat men antwoordt.

Volgens de voorzitter van de Raad van de Evangelische Kerk is Helmut Schmidt „een meelevend lid van onze kerk" en kent hij het verschil tussen de prediking van de kerk en de politiek.

Eduard Lohse meent dat er in de Evangelische Kerk in Duitsland „politieke heethoofden" zijn die er als de kippen bij zijn als er tegen iets te protesteren valt, terwijl ze hun kerkelijke functie niet weten te scheiden van hun politieke geëngageerdheid. Volgens Lohse ontstaat er — mede door toedoen van de media — een verkeerd beeld van de kerk. Hij benadrukt dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen de uitlatingen van enkelingen of kleine groepen en verklaringen van verantwoordelijke kerkelijke organen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.