+ Meer informatie

Siad Barre bereid tot vredesbesprekingen

„Uitkomst overleg zal geaccepteerd worden"

2 minuten leestijd

NAIROBI (RTR/AFP) - De Somalische president, Moliamed Siad Barre, heeft gisteren verklaard dat hij bereid is tot vredesonderhandelingen met alle oppositiegroeperingen in zijn land en iedere uitkomst daarvan zal accepteren. Volgens de staatsradio van Mogadisjoe heeft Siad Barre, die aan de macht is sinds een staatsgreep in 1969, Egypte en Italië opgeroepen als waarnemers op te treden bij de besprekingen.

Hij zei dat wat de uitkomst van in Mogadisjoe zeiden dat het ondui de onderhandelingen ook zou zijn, de regering zich daarbij zal neerleggen", aldus het radiobericht, dat werd opgevangen door de Britse omroep BBC.

De president bevindt zich nog steeds in het presidentieel paleis, zo verklaarde de Italiaanse ambassadeur in Mogadisjoe, Mario Sica. Sica werd gisteren ontvangen door het staatshoofd in diens "Villa Somalia", dat gedeeltelijk is verwoest bij de gevechten tussen het regeringsleger en de rebellen van het Verenigd Somalisch Congres (USC). De rebellen hadden eerder gemeld dat Siad Barre was ondergedoken in zijn bunker bij het militair vliegveld van Muqdisho.

Gevluchte Somaliërs en diplomaten die in contact staan met ambassades delijk was wie de overhand had bij de gevechten. Maar ze zeiden dat de regering de controle had over de belangrijkste strategische plaatsen zoals het vliegveld en de haven.

Evacuatie

De rebellen hebben te kennen gegeven bereid te zijn tot een tijdelijke wapenstilstand om de evacuatie van buitenlanders uit de belegerde hoofdstad Mogadisjoe mogelijk te maken.

Abdirahem Mohamed, de minister van sociale zaken van de verzetsbeweging, zei echter dat de opstandelingen niet bereid waren tot overleg met Siad Barre en dat ze zich voorbereiden op een grootscheepse aanval op zijn laatste bolwerken. rust. ruimte

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.