+ Meer informatie

Verhofstadt ontslagen uit ziekenhuis

4 minuten leestijd

BRUSSEL (AP) - De Belgische premier Guy Verhofstadt is weer thuis, twee dagen nadat hij een operatie aan een vernauwde kransslagader goed heeft doorstaan. Verhofstadt verliet gisterochtend het academisch ziekenhuis van Gent, met zijn vrouw aan zijn zijde. Hij kan begin volgende week weer aan het werk, maar zal het in eerste instantie rustig aan doen. Verhofstadt beloofde te stoppen met roken. "Ik rookte niet veel, maar nu zal ik helemaal stoppen."

Kans op herstel prins Rainier uiterst klein

MONACO (AP) - De kans dat prins Rainier van Monaco nog kan herstellen van hart-, lever- en nierfalen is zeer gering, heeft het prinselijk paleis gisteren bekendgemaakt. De toestand van de 81-jarige Rainier, die sinds 22 maart op een afdeling voor intensieve zorg wordt verpleegd, blijft volgens zijn artsen precair. "In volledige overeenstemming" met Rainiers drie kinderen achten de artsen "actieve therapie" echter nog op haar plaats, aldus een medisch bulletin.

Hartoperatie koning Harald geslaagd

OSLO (AP) - Koning Harald V van Noorwegen heeft gisteren in het Nationaal Hospitaal in Oslo een geslaagde operatie aan een verstopte hartklep ondergaan. De 68-jarige koning was drie uur en een kwartier onder het mes. De artsen verwachten dat hij over twee weken naar huis mag en dan nog twee maanden nodig heeft om te herstellen. Kroonprins Haakon neemt waar.

"Cholera eist vier levens in kamp Congo

KINSHASA (AP) - Een cholera-epidemie in een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Congo heeft al aan vier mensen het leven gekost. Een onbekend aantal mensen is besmet geraakt. Dat hebben de VN gisteren gemeld. In het kamp in Kafe, waar de epidemie zondag werd ontdekt, verblijven 25.000 vluchtelingen van het conflict tussen milities van de stammen Hema en Lendu. Het plunderen en lastigvallen door regeringssoldaten heeft er volgens een VN-medewerker voor gezorgd dat velen het kamp zijn ontvlucht. De kans bestaat dat ze de epidemie over de hele provincie Ituri verspreiden.

Zeker dertig doden bij bloedbad in Rio

RIO DE JANEIRO (ANP/AFP) - Zeker dertig mensen, onder wie drie kinderen, zijn donderdag om het leven gekomen bij twee schietpartijen op één avond in Rio de Janeiro. De politie sluit niet uit dat de schutters tot de militaire politie behoren. De acht daders schoten vanuit twee auto's. Het bloedbad in twee buitenwijken van de stad geldt als een van de grootste van de afgelopen tien jaar.

Borovcanin in handen van Haags tribunaal

DEN HAAG (ANP) - De voormalige Bosnisch-Servische politiechef Ljubomir Borovcanin is gisteren opgesloten in het cellencomplex van het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Borovcanin kwam eerder gisteren in Den Haag aan. De 45-jarige politiechef wordt verdacht van betrokkenheid bij de genocide op ongeveer 800 moslims in Srebrenica en bij moordpartijen in andere steden in Bosnië tijdens de Balkanoorlog tien jaar geleden.

Bondsdag stemt 12 mei over grondwet EU

BERLIJN (AP) - De Duitse Bondsdag stemt 12 mei over de Europese grondwet, zo heeft een regeringswoordvoerder gisteren bekendgemaakt. Bondskanselier Schröder wil dat Duitsland de grondwet snel ratificeert, om een voorbeeld te geven aan andere lidstaten. Daarbij doelt hij vooral op Frankrijk, waar 29 mei een referendum wordt gehouden. Vier van de 25 EU-landen hebben de grondwet al aanvaard.

Regering Nepal laat weer politici vrij

KATHMANDU (AP) - De regering van de Nepalese koning Gyanandra heeft gisteren oppositieleider Girija Prasad Koirala en ten minste 257 andere politieke gevangenen vrijgelaten. Koirala is leider van de grootste partij in het land. Medebestuurslid Ram Sharan Mahat zei dat Koirala het goed maakte. Koning Gyanendra kondigde 1 februari de noodtoestand af. Hij trok de macht naar zich toe omdat opeenvolgende regeringen er niet in waren geslaagd een eind te maken aan een opstand van maoïsten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.