+ Meer informatie

Ds. De Looze vijftig jaar predikant

1 minuut leestijd

ERMELO — Ds. E. E. de Looze, hervormd emeritus predikant te Ermelo, zal op 12 april 50 jaar predikant zijn.

Ds. De Looze werd op 5 augustus 1903 in de hervormde pastorie te Oud Vossemeer geboren. Hij studeerde te Utrecht en werd in 1931 predikant te Renswoude. In 1934 ging hij naar Den Ham. Van 1938 tot 1941 stond hij te Gouda, vandaar ging hij naar Hilversum waar hem 1 mei 1969 emeritaat werd verleend.

Ds. De Looze verleent nog hulpdiensten op- „Sonneheerdt" in zijn woonplaats, waar hij de blinde bejaarden pastoraal begeleidt.

Hij vervulde tijdens zijn ambtsbediening vele funkties in het kerkelijk leven, met name in de Geref. Bond. Van zijn hand verscheen een bewerking van het Marcusevangelie getiteld: Het Begin.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.