+ Meer informatie

Sollicitatieplicht voor ouderen uitgesteld

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het voornemen om werklozen van 57,5 jaar en ouder een sollicitatieplicht op te leggen is voorlopig van de baan.

Minister De Geus van Sociale Zaken wil de invoering ervan koppelen aan het wetsvoorstel dat werkgevers ertoe verplicht een hogere WW-premie te betalen als ze oudere werknemers ontslaan. Dat heeft een woordvoerder van de minister vanmorgen gezegd.

Wanneer het wetsvoorstel over de verhoging van WW-premies in werking treedt, is nog niet bekend. De woordvoerder denkt aan 1 januari 2004.

In het regeerakkoord van CDA, VVD en LPF staat dat oudere werklozen met ingang van volgend jaar een sollicitatieplicht krijgen. De regeringsfracties vinden dat er in ons land verhoudingsgewijs te veel ouderen buiten het arbeidsproces staan.

Op ambtelijk niveau zijn de besprekingen over een eenjarig sociaal akkoord voor volgend jaar hervat. Alle partijen doen daaraan mee.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.