+ Meer informatie

Humanisten staan geheel achter abortusartsen

1 minuut leestijd

De bestuursraad van de „International humanist and ethical union" heeft in een verklaring adhesie betuigd met de pogingen van de Belg dr. Willy Peers uit Namen en de Canadees dr. Henry Morgenthaler uit Montreal om de abortuswetgeving in hun landen te hervormen.
Hij meent dat geen acties meer dienen te worden ondernomen tegen competente artsen die aborteren en dat de abortus-wetgeving dienovereenkomstig dient te worden aangepast.
De internationale organisatie van humanisten, waarbij ook het Nederlandse Humanistisch Verbond is aangesloten, is van mening dat elke vrouw het recht heeft te kiezen voor abortus onder medische controle.
Zoals bekend hebben dr. Peers en dr. Morgenthaler in hun land met moeilijkheden te kampen door hun progressieve zienswijze ten aanzien van het afbreken xan zwangerschappen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.